Open menu

Boelaars & Lambert

Sinds 1917 innovatief in logistieke verzekeringen
Vragen? Bel 010 – 44 33 400

Kennissessie: Bedrijfscontinuïteit in de logistieke sector

Zo navigeert u door het nieuwe risicolandschap

Het risicolandschap in de logistieke sector verandert. Naast de bekende ontwikkelingen zoals de blockchain en elektrische aandrijving, zijn er ook ontwikkelingen die minder in het oog springen maar minstens zoveel impact hebben op uw bedrijfscontinuïteit. Bent u voorbereid op deze 'stille' risico's?

Graag nodigen wij u uit voor onze kennissessie 'Bedrijfscontinuïteit in de logistieke sector: zo navigeert u door het nieuwe risicolandschap' op dinsdag 19 juni 2018 bij RDM Rotterdam. Op deze locatie, in het logistieke hart van Nederland, kunt u de risico's in praktijk zien bewegen. Tijdens deze kennissessie praten wij u allereerst bij over het belang van en de risico's binnen de Incoterms. Wist u dat bij 74% van de ondernemers onduidelijkheid bestaat over de rechten en plichten van de gekozen Incoterms? Met verstrekkende gevolgen!

Daarnaast nemen we u mee in het verschil tussen de theorie en de praktijk van de Wet aansprakelijkheid motorrijtuigen (WAM) en de risico's voor u als ondernemer. Uit recente schadevoorbeelden blijkt bijvoorbeeld dat de huidige wettelijke miniumlimiet voor materiële schade véél te laag kan zijn. Is dat mogelijk ook het geval bij uw werk- en landmateriaal of wagenpark?

Uw sprekers
Dé specialist op het gebied van logistieke schades van Van Traa Advocaten, Robert de Haan, zal u alles vertellen over de rechten en plichten binnen de verschillende Incoterms. Daarnaast zal Ton Schox, Marine specialist bij Cunningham Lindsey Nederland, u veelvoorkomende schades in de logistieke sector laten zien, waar u ook mee te maken kunt krijgen. Als laatste zal Danny Monjé, Directeur Verzekeringstechniek bij Boelaars & Lambert, aan de hand van praktijkvoorbeelden toelichten welke groeiende risico's wij zien omtrent de WAM-limiet en hoe u als ondernemer deze risico's met een unieke maatwerkoplossing het hoofd kunt bieden.

Programma

Het programma voor 19 juni ziet er als volgt uit:

14.30 uur  –  Ontvangst

15.15 uur  –  Welkomstwoord

15.30 uur  –  Start presentaties

17.00 uur  –  Borrel

18.30 uur  –  Verwacht einde

 

Kosten

Aan deze kennissessie zijn voor u geen kosten verbonden.

Locatie en parkeren

De kennissessie vindt plaats bij RDM Rotterdam. De adresgegevens zijn:

RDM Rotterdam
Heijplaatstraat 23
3089 JB Rotterdam

Parkeren
U kunt gratis parkeren op parkeerterrein A aan de Heijplaatstraat.

Via het water
RDM Rotterdam is ook heel goed via het water te bereiken; er is een halte voor de waterbus (lijn 18) en een aanlegsteiger voor de watertaxi voor de deur.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sjoerd van wijngaarden via 010 – 44 33 400 of via het contactformulier.