Open menu

Boelaars & Lambert

Sinds 1917 innovatief in logistieke verzekeringen
Vragen? Bel 010 – 44 33 400

Landmateriaalverzekering

Landmateriaal (waaronder heftrucks), moet verzekerd zijn tegen de schade die ermee aan derden wordt toegebracht. Dat is een verplichting die is vastgelegd in de WAM, de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen. De eis geldt voor alle motorrijtuigen die aan het verkeer deelnemen. Motorrijtuigen zijn alle voertuigen die voorzien zijn van een (elektro) motor, voor zover ze niet op rails rijden.

Uit deze wettelijke definitie blijkt dat niet alleen (vracht)auto’s, maar ook heftrucks, graafmachines, landbouwtractoren en dergelijke verzekerd moeten worden; óók als ze uitsluitend op eigen terrein of in gebouwen worden gebruikt.

Autopolis of speciale verzekering
Rijdende werktuigen kunnen worden verzekerd op een 'gewone' autopolis, maar ook op een speciale autopolis die beter aansluit bij het werktuig aspect, de zogenoemde landmateriaalverzekering. Deze wordt gebruikt voor (zelfrijdende) werktuigen, maar ook voor op (vracht) auto’s opgebouwde apparatuur, zoals de koeling voor de lading, laad- en loskranen en laadkleppen. Het voordeel van de landmateriaalverzekering is dat een uitgebreidere dekking kan worden aangeboden met minder uitsluitingen, tegen een lagere premie.

Een belangrijk voordeel van een landmateriaalverzekering is dat het cascorisico gedurende de eerste zeven jaar op zeer ruime condities (casco uitgebreid) verzekerd kan worden. 

Uitgebreid
Bij de standaarddekking zijn bepaalde gevolgen van het eigen gebrek verzekerd. De uitgebreide dekking verzekert (ook) het eigen gebrek zelf, zoals schade door materiaal- en constructiefouten. Als de krukas van een motor breekt, dan is niet alleen de schade aan de motor verzekerd, maar ook de vervanging van de krukas.

Na zeven jaar worden de condities omgezet naar:

Standaard  
De standaarddekking is vergelijkbaar met het cascodeel van de all-risks autoverzekering. De polis biedt behalve dekking tegen brand en diefstal, dekking tegen schade door van buiten komende onheilen, zoals botsen, omslaan, slippen, en van de weg of te water geraken, ook als deze veroorzaakt zijn door een eigen gebrek van het voertuig en zelfs als schuld, nalatigheid of kwaadwilligheid aan de schade ten grondslag ligt

Verder kent de landmateriaalverzekering een zeer aantrekkelijke nieuwwaarderegeling tot een leeftijd van niet ouder dan zes jaar.

Wij vertellen u graag meer over deze verzekering in een persoonlijk gesprek.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Danny Monjé via 010 - 44 33 400 of via het contactformulier.