Open menu

Boelaars & Lambert

Sinds 1917 innovatief in logistieke verzekeringen
Vragen? Bel 010 – 44 33 400

Aantal ladingdiefstallen neemt sterk toe

Het aantal ladingdiefstallen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) neemt sterk toe. Dit meldt het blad American Shipper op basis van gegevens van suply chain dienstverlener Sensitech. Nederland staat op 3 in de top 5 met meeste ladingdiefstallen.

Het Supply Chain Intelligence Center (SCIC) van Sensitech, voorheen bekend als FreightWatch Int., rapporteerde 800 ladingdiefstallen over het derde kwartaal van 2017, een stijging van 46% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar toen het nog om 547 incidenten ging. Het onderzoeksbureau verwacht dat het uiteindelijke cijfer voor het derde kwartaal van 2017 nog hoger uitpakt omdat nog niet alle gegevens bekend waren. In het derde kwartaal lag het aantal diefstallen iedere maand hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. September spande de kroon, toen noteerde het SCIC 319 incidenten.

Betere registratie

Het Verenigd Koninkrijk staat bovenaan bij de landen met de meeste ladingdiefstal met daarachter Duitsland, Nederland, Zuid-Afrika en Frankrijk. In het Verenigd Koninkrijk werden in het derde kwartaal 303 incidenten geregistreerd, aanzienlijk meer dan de 88 incidenten in zelfde periode vorig jaar. Ook Duitsland liet een dramatische stijging zien: 223 geregistreerde ladingdiefstallen in de derde kwartaal waar dat er in zelfde periode vorig jaar nog slechts 39 waren, al is deze stijging volgens SCIC te wijten aan een betere registratie bij onze Oosterburen.

Daling in Nederland

In Nederland registreerde het bureau in derde kwartaal 106 incidenten, flink minder dan de 151 incidenten in Q3 2016. Nederland zou nog wel eens plekje kunnen zakken in de top 5 omdat de gegevens van België en Zweden nog niet bekend waren toen het rapport werd samengesteld.

Bron: AM:Web

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Patrick Monjé via 010 - 44 33 400 of via het contactformulier.