Open menu

Boelaars & Lambert

Sinds 1917 innovatief in logistieke verzekeringen
Vragen? Bel 010 – 44 33 400

Wereldwijd transport, wereldwijde risico’s

Anthony Veder is een typische Rotterdamse rederij, die in 1937 is opgericht door Anthony Veder. Het bedrijf is als één van de weinige rederijen gespecialiseerd in het transport van vloeibaar gas. 

Jos Roodhorst, insurancemanager bij Anthony Veder: “Het gaat in dit geval om het vervoer van ladingtanks ten behoeve van een nieuw te bouwen gastanker. De ladingtanks die wij voor deze nieuwbouw gebruiken, zijn in dit geval geproduceerd in China. Deze tanks zijn bovendeks getransporteerd vanuit China naar Polen. Tijdens dit vervoer moest er in Spanje een tussenstop gemaakt worden waarbij de tanks van het schip op de kade getakeld werden in verband met een lossing van goederen van een derde partij. Bij aankomst in Gdańsk (Polen) zijn de tanks getakeld op een ponton, waarna het risico overging op de werf.” 

Anthony Veder heeft hiervoor in 2016 een transportverzekering afgesloten bij verzekeringsmakelaar Boelaars & Lambert. Danny Monjé: “Deze foto’s geven een goede impressie van het soort risico’s bij een dergelijk wereldwijd transport met diverse kritische momenten bij de manipulaties met de tanks. Gelukkig is dit transport prima en schadevrij verlopen, maar in de praktijk komen we helaas wel eens andere situaties tegen. In dat geval zijn we blij als we het bedrijf hebben kunnen helpen met een goede transportverzekering.”

Jos: “Wij hebben bewust zelf een transportverzekering voor dit vervoer afgesloten. Het geeft een gerust gevoel om te weten dat, als er iets gebeurt tijdens het transport, we zelf over een polis beschikken die de financiële schade verzekert op verzekeringscondities die aansluiten bij onze visie op risicomanagement." 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Danny Monjé via 010 - 44 33 400 of via het contactformulier.