Open menu

Boelaars & Lambert

Sinds 1917 innovatief in logistieke verzekeringen
Vragen? Bel 010 – 44 33 400

Wonen

De woonhuisverzekering kent een tweetal dekkingsvormen, te weten een extra uitgebreide dekking en een zogenaamde van buiten komende onheilendekking. Deze laatste vorm geeft dekking voor alle gebeurtenissen mits deze onvoorzien zijn en plotseling optreden.

De extra uitgebreide dekking verzekert tegen met name genoemde gebeurtenissen die in de voorwaarden staan omschreven. Niet alles is verzekerd; er gelden standaard uitsluitingen voor bijvoorbeeld overstroming, oorlogsrisico etc. De onheilendekking kent daarnaast nog een aantal specifieke uitsluitingen voor bijvoorbeeld roesten, normale slijtage en dergelijke.

Beide dekkingsvormen kunnen worden uitgebreid met een glasverzekering, waarvoor een kleine premietoeslag wordt berekend. Indien er sprake is van bijzonder glas, zoals geetste ruiten, glas-in-lood of gebrandschilderd glas, dan is het raadzaam om een aparte glasverzekering te sluiten, waarin de bijzondere ruiten met name worden genoemd.

De emotionele waarde van uw inboedel kunnen wij niet verzekeren. De materiële waarde daarentegen wel. Zo weet u zeker dat u na brand of inbraak niet met lege handen komt te staan.

Daarnaast geven wij u een garantie tegen onderverzekering wanneer u gebruik maakt van onze inboedelwaardemeter. Zo is het verzekerd bedrag altijd voldoende. 

In het kort:

  • Lage premie
  • Garantie tegen onderverzekering indien gebruik wordt gemaakt van de inboedelwaardemeter
  • Buitenshuisdekking mee te verzekeren
  • Dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand

U kent ze wel, die situaties waarbij er een steen of bal door de ruit gaat; die tocht of windvlaag waardoor de deur met een knal dichtslaat en de ruit versplintert of de poging tot inbraak waarbij de ruit wordt ingeslagen. De glasverzekering kan als onderdeel van de woonhuisverzekering worden gekozen.

De verzekering biedt dekking voor al het vlakglas dat dient tot lichtdoorlating in kozijnen, deuren, dakramen etc. Of het nu enkel glas, dubbel glas, HR-glas of melkglas is,  de glasverzekering biedt dekking.

Bijzondere hulpmiddelen
Het uitgangspunt van de verzekering is dat het glas zonder gebruik van bijzondere hulpmiddelen kan worden vervangen. Bijzondere omstandigheden van uw woon- en glassituatie worden apart beoordeeld. Een voorbeeld hiervan is de situatie dat u appartementseigenaar bent en zelf uw glas moet verzekeren. U woont op de zesde etage en uw ruiten kunnen alleen van buitenaf worden vervangen en geplaatst. In deze situatie zal het glaszettersbedrijf een hoogwerker moeten inzetten om uw ruiten te vervangen, hetgeen kostenverhogend werkt.

Huurder
Als huurder kan het zijn dat uw verhuurder in het huurcontract heeft geregeld dat u als huurder verantwoordelijk bent voor het glas en de vervanging van kapotte ruiten. In dat geval kunt u naast uw inboedelverzekering een glasverzekering afsluiten.

24-uurs dienst
Boelaars & Lambert weet als geen ander dat een kapotte ruit veel ongemak veroorzaakt. Meestal gebeuren dit soort dingen ’s avonds of in het weekend; in ieder geval op tijdstippen dat de glaszetters naar huis zijn. Voor onze relaties hebben wij daarom een contract afgesloten met een landelijk netwerk van glaszettersbedrijven. Door middel van het alarmnummer schakelt u de 24-uurs dienst in om een noodafdichting te regelen of de ruit ter plaatse te laten vervangen. Het direct vervangen hangt uiteraard af van de gangbaarheid van de gebroken ruit. Dubbel glas of HR-glas zal in de meeste gevallen op maat gemaakt moeten worden, waardoor er sprake is van een bepaalde levertijd. In deze gevallen zal er in de meeste gevallen een tijdelijke ruit worden geplaatst. De kosten voor deze noodvoorzieningen worden ook vergoed door de verzekering.

Heeft u bijzonder waardevolle spullen, zoals kostbare schilderijen, muziekinstrumenten, tablets of sieraden? Dan is het aan te raden een kostbaarhedenverzekering af te sluiten. Deze spullen zijn namelijk niet altijd volledig verzekerd met de inboedelverzekering.

Met een kostbaarhedenverzekering ontvangt u een financiële uitkering wanneer u uw kostbare spullen verliest of als ze beschadigd raken. Ook als de kostbaarheden zich niet in uw woonhuis bevinden. Dit geldt wereldwijd (met uitzondering van kunst).

Premie
De premie wordt uitgedrukt in een percentage (%) van het verzekerde bedrag, afhankelijk van het soort object, en soms van de beveiliging.

Downloads

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van onze specialisten via 010 - 44 33 400 of via het contactformulier.